El vídeo "Internet sin acoso" ens ha fet pensar que no solament es queda entre dues persones, sinó que també es pot fer un grup, liderat per un assetjador /a. Això ens fa reflexionar sobre la responsabilitat compartida entre el lider i el seus "seguidors/es".
També ens ha crida't l'atenció els tipus de trastorns i la seva gravetat que poden causar en la víctima que pateix "bullying" o "ciberbullying"
Pensant com a educadors/es, arribem a la conclusió de que es necessària la intervenció per part de l'escola, la família, etc. Quan l'educador/a detecta un cas de "bullying" o "ciberbullying" hauria de tractar-ho obertament amb el grup, de tal manera que els "seguidors/es" de l'assetjador/a - sense els quals aquest no existiria- se'n adonin primerament de la gravetat dels seus actes i en segon lloc que l'assetjador perd la seva força sense ells/elles.
Per una altra banda, l'educador/a ha tractar particularment tan a la víctima com a l'assetjador. Ja que aquest últim, acostuma a ser una persona amb algun tipus de dificultats ( personals, familiars, socioculturals, etc) que requereixen atenció i suport.
Ciberbullying Presentació adresada a nens de entre 8 i 10 anys, per saber que és el ciberbullying i que fer si es troben en aquesta situació.
View more presentations from respecte.
No hay comentarios:
Publicar un comentario