viernes, 7 de octubre de 2011

"Ciberbullying"

Després de debatre en grup, pensem que s'estableix una notable diferència entre la víctima que pateix "bullying" i la que pateix "ciberbullying". Aquesta consisteix en que l'assetjament no s'acaba al sortir de l'escola o quan arriben a casa, sinó que continua a través de molts mitjans, com ara el mòbil, les xarxes socials, etc.

El vídeo "Internet sin acoso" ens ha fet pensar que no solament es queda entre dues persones, sinó que també es pot fer un grup, liderat per un assetjador /a. Això ens fa reflexionar sobre la responsabilitat compartida entre el lider i el seus "seguidors/es".
També ens ha crida't l'atenció els tipus de trastorns i la seva gravetat que poden causar en la víctima que pateix "bullying" o "ciberbullying"
Pensant com a educadors/es, arribem a la conclusió de que es necessària la intervenció per part de l'escola, la família, etc. Quan l'educador/a detecta un cas de "bullying"  o "ciberbullying" hauria de tractar-ho obertament amb el grup, de tal manera que els "seguidors/es" de l'assetjador/a - sense els quals aquest no existiria- se'n adonin primerament de la gravetat dels seus actes i en segon lloc que l'assetjador perd la seva força sense ells/elles.

Per una altra banda, l'educador/a ha tractar particularment tan a la víctima com a l'assetjador. Ja que aquest últim, acostuma a ser una persona amb algun tipus de dificultats ( personals, familiars, socioculturals, etc) que requereixen atenció i suport.




Ciberbullying Presentació adresada a nens de entre 8 i 10 anys, per saber que és el ciberbullying i que fer si es troben en aquesta situació. 


View more presentations from respecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario